Economic

Masinile vor fi dotate cu un dispozitiv de apelare automata la 112 in caz de accident

Ziarul de Vrancea
5 mai 2010 565 vizualizări
Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a semnat, ieri, la Bruxelles, un memorandum prin care proprietarii de autovehicule pot opta pentru introducerea unui dispozitiv la bordul masinii care va apela automat numarul de urgenta 112 in caz de accident rutier, a anuntat institutia.

Alaturi de Romania, memorandumul a fost semnat de Malta, Polonia, Belgia, Danemarca si Luxemburg. Denumit eCall, dispozitivul va indica exact locul producerii accidentului. "La nivel european, se doreste dotarea autoturismelor cu acest dispozitiv astfel incit, in caz de accident, sa se emita un semnal catre cea mai apropiata centrala de interventie de urgenta. Semnalul va transmite atit caracteristicile tehnice ale autovehiculului, cit si zona precisa a accidentului. Declansarea sistemului poate fi automata sau manuala", se precizează intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor. Inainte ca eCall sa devina total operational pe tot cuprinsul UE, tarile care vor implementa faza pilot a sistemului eCall in Europa trebuie sa realizeze teste practice si sa stabileasca standarde comune si linii directoare in scopul functionarii armonioase a sistemului. "Deja au fost lansate programe pilot in Finlanda, Republica Ceha, Germania, Austria, Italia, Olanda", se precizeaza in comunicat. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale si tehnologiei informatiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.