Economic

Femeile sint in siguranta doar in cinci tari europene

Ziarul de Vrancea
4 mai 2010 510 vizualizări
Monaco, Malta, Liechtenstein, Islanda si Andorra au avut zero crime impotriva femeilor intre 2000 si 2006, in timp ce in Spania violenta conjugala a crescut cu 15% in aceasta perioada.

Nu exista vreun motiv stiintific care sa explice de ce in aceste tari femeile nu sint asasinate ca in restul lumii, dincolo de dimensiunile geografice reduse, care ajuta la o colaborare a tuturor forurilor la sarcinile de prevenire. Un studiu discerne datele studiate in 70 de tari, dupa recompilarea cifrelor furnizate de 300 de institutii, in principal Ministerele de Interne si de Justitie. Raportul face de asemenea distinctie intre \'feminicidul\', sau asasinatele de femei, comise de o ruda -violenta domestica sau de sot/ partener- violenta conjugala propriu-zisa. Spania ocupa un loc de mijloc, cu 36 de feminicide comise intre 2000 si 2006. In total, asasinatele de femei de mina sotilor sau fostilor soti si cele comise de o ruda apropiata au crescut in Spania cu intre 15,16% si 6,7% respectiv in aceasta perioada, contrar majoritatii tarilor analizate care au inregistrato scadere importanta a feminicidelor. Femeile in Spania par sa fie mai sigure pe strada decit in propria casa", deoarece sapte din zece victime au fost asasinate la domiciliu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.