Economic

Accidentul din Golful Mexic devine o catastrofa fara precedent

Ziarul de Vrancea
4 mai 2010 426 vizualizări
Presedintele american, Barack Obama, a calificat mareea neagra care a inceput sa ajunga pe tarmurile din Louisiana drept o catastrofa "probabil fara precedent".

El a incriminat societatea britanica BP, care exploata platforma Deepwater Horizon, la aproximativ 70 de kilometri de coasta. Putul forat sub platforma elibereaza in fiecare zi aproximativ 800.000 de litri de petrol in ocean. "Sa fie foarte clar: BP este vinovata de aceasta scurgere de petrol. BP va plati", a subliniat el. Compania britanica actioneaza pe trei fronturi pentru a incerca sa opreasca scurgerea de petrol . Sase roboti submarini incearca sa inchida valva de securitate a putului, care cintareste 450 de tone, iar compania a inceput sa foreze puturi de urgenta pentru a reduce presiunea si a injecta o substanta care sa colmateze definitiv scurgerea de petrol. Prima operatiune a esuat deocamdata, iar cea de-a doua ar putea dura pina la trei luni. BP este in cursul fabricarii unui enorm "capac" de 70 de tone pe fundul oceanului, pentru a bloca scugerea de petrol. Duminica, presedintele BP America, Lamar McKay, a declarat ca fabricarea acestui "capac" este aproape terminata si ca el va fi "folosit fara indoiala in sase-opt zile". In cazul in care capul putului cedeaza, cantitatea de petrol deversata in Golful Mexic "ar putea depasi 16 milioane de litri pe zi", a avertizat la CNN amiralul Thad Allen, insarcinat cu coordonarea operatiunilor. Pata de petrol se intinde in prezent pe o suprafata de peste 200 de kilometri lungime.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.