Economic

Putin, Kim Jong-il si Hu Jintao, printre pradatorii libertatii presei

Ziarul de Vrancea
4 mai 2010 500 vizualizări
Organizatia Reporters sans Frontières (RSF) a publicat ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, o lista cu 40 de personalitati, printre care Vladimir Putin, Hu Jintao, Kim Jong-il si Mahmud Ahmadinejad, care ataca in mod sistematic jurnalistii si sistemul media

"Puternici, periculosi si violenti, ei sint mai presus de lege", se arata in raportul RSF, o organizatie nonguvernamentala care lupta pentru apararea drepturilor jurnalistilor. In lista celor 40 de "pradatori" ai libertatii presei au fost inclusi 17 sefi de stat si numerosi sefi de Guverne, alaturi de anumite forte armate, organizatii criminale, mafiote sau teroriste. Presedintele chinez, cel iranian si cel tunisian isi disputa aceste triste onoruri cu organizatii precum ETA si Fortele israeliene si palestiniene. Printre personalitatile incluse pe aceasta lista se numara premierul rus Vladimir Putin, presedintele chinez Hu Jintao, ayatollah-ul iranian Ali Khamenei, presedintele din Belarus Alexandr Lukasenko, dictatorul din Coreea de Nord Kom Jong-il, presedintele Rwandei Paul Kagame si regele Arabiei Saudite Abdallah Ibn Al Saud. Raportul RSF urmareste sa aduca in atentia publicului din intreaga lume cei mai feroce adversari ai libertatii de expresie a presei. "In America Latina, violentele provin intotdeauna de la aceeasi factori infernali: traficantii de droguri, dictatura cubaneza, FARC si grupurile paramilitare", se arata in raport.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.