Economic

Incasari reduse la Piata Moldovei

Doina Ganea
1 mai 2010 744 vizualizări
Pietele municipiului merg in continuare pe pierderi

Pietele Focsaniului continua sa inregistreze pierderi in lipsa unui menagement performant. Cel putin acesta este concluzia trasa de consilierul PD-L Mugurel Malureanu care a prezentat in sedinta ordinara a Consiliului Local de saptamina acesta o situatie a veniturilor si cheltuielilor defalcata pe fiecare piata din municipiu, pe primul trimestru al acestui an. Potrivit acestei situatii, boxele de carne au adus un beneficiu de 28.810 lei in primele 3 luni ale anului. Piata Modovei este insa cea care a inregistrat in primul trimestru cele mai mari pierderi. Din situatia amintita reiese ca veniturile totale ale Pietei Moldovei la sectorul agricol au fost de 310.108 lei, in timp ce cheltuielile s-au ridicat la 490.656 de lei. Valoare pierderilor se ridica astfel la 189.548 de lei. Veniturile la Piata Sud au fost in primul trimestru de 80.605 lei, cheltuielile s-au ridicat insa la 90.000 de lei, ceea ce a condus la pierderi de aproape 10.000 de lei. Bazarul Obor, la fel ca si anul trecut, merge foarte bine avind in vedere faptul ca veniturile pe primul trimestru s-au ridicat la 227.398 de lei, cheltuielile au fost de 136.385 de lei, ceea ce a condus la un profit de 91.013 lei. La sectorul inchiriere "cintare" lucrurile stau foarte prost insa. Veniturile totale au fost de 3.879 de lei, in timp ce cheltuielile au fost de 11 ori mai mari, adica de 43.275 de lei. Una peste alta pietele municipiului au inregistrat in primele trei luni pierderi in suma de 116. 759 de lei. "Vi se par normale aceste cifre? Cum explicati aceste pierderi ?", a vrut sa stie consilierul Mugurel Malureanu interpelind in plenul sedintei de CL pe directorul interimar al Administratiei Pietelor, Luminita Angheluta. Economista care asigura interimatul la conducerea pietelor n-a stiut insa ce sa raspunda. "Nu stiu la ce va referiti. Eu nu am cunostinta de o astfel de situatie", a spus Luminita Angheluta. Tot potrivit aceleiasi situatii Piata Bahne a adus in primul trimestru un venit de doar 924 de lei, cu putin mai mult decit veniturile aduse de statiile de autobuz din Focsani, care au fost de 852 de lei. In acelasi timp, incasarile de la mesele din Piata Moldovei au adus anul trecut 1,5 milioane de lei bugetului local, cu 400.000 mai mult fata de 2008. La aceasta suma se adauga inca aproape un milion de lei de la Bazarul Obor si alte aproximativ 300.000 de lei de la boxele de carne. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 8 ore, 58 minute, 17 secunde
Daca posturile se dau pe pile si relatii de ce va mirati !!? Sunt destui oameni care pot face performanta dar nu pot intra in sistemul de stat . S-a dat anunt pentru acest post si nu au venit oameni citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.