Economic

Criza scade incasarile finantistilor

Doina Ganea
1 mai 2010 649 vizualizări
In primele trei luni ale anului, Directia de Finante a incasat cu 6 milioane de lei mai putin decit in aceeasi perioada a anului trecut

în primul trimestru din acest an Fiscul vrincean a incasat 161,6 milioane de lei. Comparativ cu anul trecut, insa, incasarile sint putin mai mici, in primul rind din cauza ca mai multi agenti economici au suspendat sau si-au intrerupt activitatea. "Comparind incasarile la bugetul general consolidat cu aceeasi perioada a anului 2009 (de 167,50 milioane lei), se observa o usoara scadere a acestora cauzata in primul rind de restringerile de activitate a agentilor economici in contextul economico social actual", se arata in raportul trimestrial al Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea. Potrivit aceluiasi raport, in primele 3 luni ale acestui an 260 de agenti economici si-au suspendat activitatea, in timp ce anul trecut in aceeasi perioada doar 22 de firme renuntasera la activitate. în primul trimestru din acest an s-au acordat 61 de aminari la plata in valoare totala de 6,4 milioane de lei. Conducerea DGFP a precizat ca, din banii recuperati in plus, cei mai multi sint pentru bugetul de stat, in timp ce sub valoarea stabilita s-au cifrat incasarile la bugetul asigurarilor sociale de somaj. "încasarile din impozitul pe venit reprezinta principala sursa la bugetul de stat cu o pondere de 50,67 %, urmata de TVA cu 25,52%. Ponderea cea mai mare in realizarea veniturilor bugetului general consolidat o are bugetul de stat "" 43,42%, urmat de contributiile la asigurarile sociale de stat ""39,06%", se arata intr-un raport trimestrial al DGFP Vrancea. In concluzie, impozitul pe venit reprezinta si in acest an "grosul" incasarilor pentru bugetul de stat, in timp ce impozitul pe profit si accizele se claseaza la final. Peste 80% din obligatiile fiscale ale firmelor vrincene au fost platite la timp si fara somatii. Urmare actiunilor de executare silita s-a incasat la bugetul de stat 17,58 milioane lei. încasarile realizate ca urmare a aplicarii masurilor de executare silita in trimestrul I 2010 au reprezentat 10,88% din totalul incasarilor. Alta sursa de venituri la bugetul general consolidat, desi intr-o masura mult mai mica, ramin si incasarile din valorificarea bunurilor confiscate si intrate in patrimoniul statului. De la inceputul anului 2010, din totalul de 22,45 mii lei au fost valorificate bunuri in suma de 16,27 mii lei (prin desfacere prin magazinul propriu si prin vinzare directa), gradul de valorificare fiind de 72,47%. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.