Economic

Penultimii in UE dupa increderea in economie

Ziarul de Vrancea
30 apr 2010 578 vizualizări
Romania coborit un loc, in aprilie, pe penultima pozitie in Uniunea Europeana (UE) in functie de increderea populatiei si companiilor in economie, cu toate ca perceptia s-a imbunatatit, potrivit unui studiu al Comisiei Europene (CE).

Indicele prin care CE masoara increderea populatiei si companiilor din UE in economie a crescut in cazul Romaniei de la 82,3 puncte in luna martie la 83,6 puncte in aprilie. Indicele increderii din industrie a avansat cu un punct, de la -9 la -10, iar cel referitor la servicii a crescut de la -4 la 1 punct. Indicatorii privind comertul cu amanuntul si constructiile au avansat cu sapte puncte si, respectiv, doua puncte, mentinindu-se, insa, in teritoriu negativ. Indicele pentru consum nu a variat in aprilie, comparativ cu martie. Singurul stat din UE in care indicatorul are o valoare mai mica decit cea a Romaniei este Grecia (69,1 in aprilie, fata de 69,6 in martie). La nivelul Uniunii, increderea in economie a avansat de la 99,8 puncte la 101,9 puncte in aprilie. tarile comunitare cu cele mai mari valori ale indicelui sint Danemarca (113,1 puncte), Suedia (111,1 puncte) si Finlanda (105,9 puncte). Increderea a crescut in majoritatea statelor membre UE, noteaza CE. Dintre tarile cu cele mai mari economii, Germania a inregistrat un avans substantial, de 4,3 puncte. Sentimentul s-a ameliorat in Franta (cu 2 puncte), Italia (1,5 puncte), Spania (1,1 puncte), Olanda (1,1 puncte) si in Marea Britanie (0,8 puncte). in Polonia, indicele a coborit cu 0,1 puncte. In Europa Centrala si de Est, indicele Bulgariei pentru increderea in economie a avansat de la 87,8 puncte in martie la 89,5 puncte in aprilie, iar cel al Ungariei a crescut de la 94,5 puncte la 96,1 puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 11 ore, 27 minute, 35 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.