Economic

Comvex a cistigat, la Inalta Curte, procesul cu ArcelorMittal

Ziarul de Vrancea
29 apr 2010 440 vizualizări
Comvex Constanta (CMVX) a cistigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie un proces cu ArcelorMittal in care grupul siderurgic a contestat anularea actiunilor subscrise la o majorare de capital din anul 2008 de la operatorul portuar, astfel ca oferta de preluare nu mai poate fi derulata.

"Inalta Curte de Casatie si Justitie ne-a dat cistig in procesul cu Expert Placement Services Limited (subsidiara a ArcelorMittal - n.r.) privind majorarea de capital din 2008, cind am anulat actiunile subscrise de ArcelorMittal, pentru ca nu facusera inainte oferta de preluare. Pina la urma s-a dovedit ca ceea ce am facut in 2008 a fost perfect legal", a declarat directorul general al Comvex, Viorel Panait. El a adaugat ca rezultatul procesului are legatura indirect si cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), care a obligat conducerea Comvex sa recunoasca subscrierile realizate de ArcelorMittal si a aprobat ulterior oferta de preluare initiata de grupul siderurgic. In octombrie 2008, capitalul social al Comvex a fost suplimentat cu aproape 3,1 milioane lei, de la 11 milioane lei la 14,1 milioane lei, suma care nu include subscrierea Expert Placement Services Limited. La acea data, conducerea operatorului portuar a anulat actiunile subscrise de Expert Placement Services Limited, in valoare de 1,9 milioane lei, si a returnat banii. Conducerea Comvex a motivat decizia prin faptul ca subsidiara ArcelorMittal nu avea dreptul sa participe la majorarea capitalului intrucit nu a derulat o oferta de preluare in termen de doua luni de la data atingerii pragului de 33% din actiunile companiei. Expert Placement Services Limited a cumparat in iulie 2008 un pachet de 36% din titlurile Comvex, insa oferta de preluare a companiei a fost lansata abia la finele lunii octombrie, de ArcelorMittal. Potrivit legislatiei pietei de capital, orice actionar care depaseste pragul de 33% din actiunile unei companii este obligat sa faca oferta de preluare pentru restul titlurilor, in termen de doua luni. Deoarece conducerea Comvex a anulat actiunile subscrise de subsidiara grupului ArcelorMittal, participatia Expert Placement Services Limited a fost diminuata de la 36% la 28,13%. Astfel, ArcelorMittal nu mai avea dreptul sa deruleze oferta de preluare la operatorul portuar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.