Economic

OTP da tircoale bancii Carpatica

Ziarul de Vrancea
27 apr 2010 466 vizualizări
OTP Bank, cel mai mare grup financiar maghiar, este in discutii cu omul de afaceri sibian Ilie Carabulea pentru cumpararea pachetului de control la Carpatica, una dintre putinele banci cu actionariat privat romanesc, potrivit unor surse din piata financiara, citate de ZF in editia de luni.

"Sefii grupului OTP au avut o intilnire cu Ilie Carabulea si consilierii sai si i-au inaintat o oferta pentru cumpararea unui pachet de 70% din actiunile bancii", spun sursele citate. Carabulea este cel mai mare actionar individual al Carpatica, cu un pachet de 36,4% din actiuni. Alin Albu detine un pachet de 10% din actiuni, in timp ce restul de 53% din titluri sint impartite intre actionari mici, potrivit celor mai recente date publicate de Depozitarul Central. Spre exemplu, Atlassib, o companie de transport controlata de Carabulea, detine 4% din actiunile bancii. Contactat de ZF, Ilie Carabulea a raspuns ca informatiile privind negocierile cu OTP sint "un zvon alarmist". Oficialii OTP Bank nu au comentat aceste informatii. Actiunile Carpatica sint listate la Bursa de Valori Bucuresti (simbol BCC), ultimul pret de tranzactionare fiind de 0,1010 lei pentru un titlu, conditii in care valoarea de piata a bancii se ridica la 230,3 milioane de lei (55,7 milioane de euro). Potrivit surselor citate, oferta maghiarilor evalueaza banca la un nivel apropiat de capitalizarea de piata. Negocierile dintre maghiari si Carabulea s-au intins pe mai multe luni, timp in care au facut si un due-dilligence la banca.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.