Economic

Tranzactie de 2,3 milioane euro cu actiuni de la hotelul senatorului Rusanu

Ziarul de Vrancea
27 apr 2010 522 vizualizări
u o treime din actiunile firmei hoteliere International Sinaia au fost vindute ieri la bursa Un pachet de actiuni reprezentind 31,14% din toate titlurile firmei hoteliere International Sinaia (INTE) a fost transferat la bursa, printr-o tranzactie negociata, pentru 9,5 milioane lei (2,3 milioane euro).

Pachetul de titluri tranzactionat este foarte apropiat de participatia pe care o are Romtur International Bucuresti, firma controlata de senatorul PNL Dan Radu Rusanu. Tranzactia a fost realizata pe piata Rasdaq, la pretul de 0,9 lei/actiune, respectiv cu 28,57% peste cotatia de referinta. La acest pret, firma International Sinaia are o capitalizare de 30,5 milioane lei. In actionariatul firmei hoteliere se mai regasesc doua societati detinute de senatorul PNL, respectiv Cereal Com Import Export si Radan 2000, ambele din Bucuresti. Prin cele doua societati, Rusanu mai are inca 28,68% din titlurile International Sinaia. Totodata, una dintre fiicele sale, Dana-Maria Anastase-Rusanu are 10,66% din actiunile firmei din Sinaia, in nume propriu, iar prin societatea Cont Bucuresti detine 15,47%. Astfel, senatorul PNL controleaza direct si indirect aproape 86% din actiunile International Sinaia. International Sinaia are un capital social de 3,3 milioane lei, divizat in 33,9 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Firma are in portofoliu hotelul International Sinaia, vilele Bistrita, Stejarul, Frasin, motelul si campingul Izvorul Rece.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.