Economic

Firmele de confectii vor promovare de brand

Daniel Garleanu
26 apr 2010 1450 vizualizări
Vitrinele magazinelor de haine din Focsani vor fi aranjate in aceasta vara de studentii Universitatii de Arte si Design din Cluj

Oamenii de afaceri autohtoni din domeniul confectiilor textile incearca o noua viziune asupra modului de amenajare a magazinelor si manifesta un interes sporit pentru promovarea propriului brand, in contextul recesiunii care afecteaza inca economia. In acest context, simbata, la Hotelul Fashion Center din Focsani a avut loc o intilnire la care a fost prezenta Lidia Herescu, presedintele Organizatiei Patronale Romconf, din cadrul FEPAIUS, Elena Basso Stanescu, profesor universitar la Universitatea de Arte si Design din Cluj si patru studente care au vizitat saptamina trecuta principalele fabrici de imbracaminte din oras. Societatile Certimpex, Pandora, Vestiro, RoDesign si Sorste si-au deschis portile pentru cele patru studente dornice de invatare, iar Pandora a hotarit ca magazinul din strada Stefan cel Mare sa fie amenajat integral de fetele pasionate de design. Proiectul, prin care se incearca o colaborare intre societati si invatamintul de profil pentru profesionalizarea domeniului, se va desfasura in perioada vacantei de vara a studentilor. In functie de cerintele fabricilor de confectii numarul de studenti va fi suplimentat, dupa cum au anuntat organizatorii. Studentii vor primi sprijin pentru a realiza citeva colectii personalizate, conceptie proprie, care vor fi «testate» in vitrinele magazinelor locale. "Ne-am propus si educarea magazinelor in privinta amenajarii vitrinelor. In Germania exista un institut care se preocupa de aranjarea produselor vestimentare in magazin. Avem potential, avem tineri talentati, numai ca trebuie promovati. Dorim sa devenim un simbol, o imagine", a spus Lidia Herescu. Profesorul universitar din Cluj a remarcat ca nivelul de profesionalism din fabricile din Focsani se ridica la standarde europene. "Faptul ca se lucreaza de atita timp in sistem "lohn" face ca rezultatele sa fie pozitive. Finisajele sint dintre cele mai bune", a spus profesoara Elena Basso. La rindul sau, presedinta Romconf a recunoscut ca in timp au fost acceptate prea mult conditiile impuse de peste hotare, astfel ca in prezent s-a ajuns la bulversarea clientilor care gasesc pe umerase produse vestimentare de marimi diferite pentru aceeasi talie. De precizat ca intilnirea de simbata este o continuare a forumului economic organizat la Bucuresti de senatorul Sorina Placinta si care vizeaza relansarea industriei textile din tara noastra, in care si ea este un actor important. Din cauza crizei economice comenzile in sistem lohn au scazut, in vreme ce pretentiile clientilor au crescut si mai mult. La ora actuala, 41 % dintre angajatii din sectorul privat lucreaza in industria confectiilor textile. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 17 ore, 21 minute, 44 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.