Economic

Franta cere fermitate in relatia cu membrii nedisciplinati ai zonei euro

Ziarul de Vrancea
26 apr 2010 483 vizualizări
Statele din zona euro trebuie sa fie mai ferme cu membrii mai putin disciplinati pentru a preveni aparitia unor noi crize, a declarat ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, pentru publicatia Journal du Dimanche, preluata de Reuters.

Totodata, Lagarde a mentionat ca ajutorul pentru Grecia este o masura necesara stabilitatii zonei euro. "Cu datele economice incorecte si politicile economice nepotrivite, Grecia nu si-a onorat angajamentele. Vom avea nevoie de mecanisme de control mai stricte pentru a ne asigura ca nu cadem intr-un put fara fund", a afirmat oficialul francez.

Premierul elen a cerut, vineri, activarea mecanismului de sprijin financiar in valoare de pina la 45 de miliarde de euro stabilit de statele Uniunii Europene si de Fondul Monetar International pentru a ajuta statul elen sa rezolve problemele legate de datorii. Ajutorul reprezinta prima masura de acest gen luata pentru vreun stat din zona euro.

Fondurile vor fi acordate gradual, in functie de necesitate, pentru a asigura rambursarea ajutoarelor primite de Grecia, a mentionat Lagarde. "în caz de imposibilitate de plata, vom pune imediat piciorul pe frina", a adaugat ministrul Economiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.