Economic

Ajutoarele europene pentru Grecia vor veni in functie de programul economic

Ziarul de Vrancea
26 apr 2010 482 vizualizări
Grecia mizeaza pe un ajutor de 45 miliarde euro in acest an

Banca Centrala Europeana (BCE), Comisia Europeana si Eurogroup au luat nota, vineri, de cererea Greciei de ajutor financiar, indicind, intr-un comunicat comun, ca decizia va fi luata in functie de programul economic negociat in prezent cu autoritatile de la Atena, transmite AFP. "Decizia de activare a mecanismului de ajutor solicitata de guvernul grec revine statelor din zona euro", se arata in comunicat.

Mentionarea faptului ca verdictul final va reveni statelor din zona euro este importanta intrucit semnifica faptul ca dosarul ar putea reveni sefilor de state si de guverne si nu ministrilor de Finante, cum era prevazut initial. Aceasta nuanta are o semnificatie speciala in special in cazul Germaniei, unde ministrul de Finante Wolfgang Schäuble are opinii diferite de cele ale cancelarului Angela Merkel, in problema Greciei, fiind mai mult in favoarea sustinerii financiare a Atenei.

Comunicatul subliniaza ca decizia de finantare a Greciei se va baza pe programul pregatit in prezent de autoritatile elene in colaborare cu Comisia Europeana, BCE si FMI. Programul vizeaza definirea unor masuri suplimentare pentru 2011 si 2012, in vederea continuarii reducerii deficitului bugetar, care anul trecut a atins 13,6% din PIB. Pentru 2010, guvernul a promis deja reducerea deficitului cu patru puncte procentuale.

Reglementarile UE prevad ca cererea de ajutor sa fie analizata de Comisia Europeana si BCE si ulterior de tarile din zona euro. în total, programul de finantare UE-FMI ar putea atinge in acest an 45 de miliarde de euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.