Economic

Acciza la motorina folosita in agricultura va scadea pina la 1mai

Ziarul de Vrancea
20 apr 2010 540 vizualizări
Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, si presedintele LAPAR, Nicolae Sitaru, au incheiat, duminica, un protocol care cuprinde, printre altele, reducerea accizei la motorina folosita in agricultura, la 21 euro/1.000 litri, pina la data de 1 mai

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a anuntat ca va organiza, la 22 aprilie, un miting si un mars de protest in Capitala, cerind in principal reducerea accizei la motorina folosita in agricultura si sustenabilitatea tarifelor pentru apa de irigat.

Ca urmare, Dumitru a invitat reprezentantii LAPAR la discutii. Partile au convenit, pe linga reducerea accizei la motorina, constituirea unui grup de lucru format din reprezentanti ai MADR si LAPAR care sa desfasoare negocieri cu Administratia Nationala a îmbunatatirilor Funciare pentru gasirea unor solutii de reducere a costului irigatiilor, se arata intr-un comunicat al ministerului. Totodata, s-a hotarit initierea unei masuri legislative care sa ia in considerarea stimularea asigurarii productiei agricole prin subventionarea primelor de asigurare. Un grup de lucru va elabora in acest sens un proiect de hotarire de guvern.

La 9 aprilie, cind a decis declansarea protestelor, LAPAR anunta ca intirzierea nejustificata a HG privind reducerea accizei la motorina pina la nivelul de 21 de euro/tona conduce la blocarea activitatii agricole, cu serioase repercusiuni asupra productiei din acest an si implicit a rezultatelor economice ale companiilor care activeaza in agricultura.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.