Economic

Fiscul vrincean a strins anul trecut cureaua

Doina Ganea
19 apr 2010 721 vizualizări
Finantistii vrinceni au redus in 2009 cheltuielile materiale si de personal cu aproape un milion de lei u angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice au fost obligati sa reduca timpul de vorbit la telefon si sa consume mai putina benzina pentru deplasari u economia la hirtie s-a transpus in folosirea email-ului

în anul 2009, cheltuielile efectuate de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea s-au redus atit ca urmare a aplicarii prevederilor unor acte normative cit si ca urmare a unor masuri interne de reducere a consumurilor. Astfel, anul trecut, la nivelul DFGP Vrancea, cheltuielile de personal au fost reduse comparativ cu cheltuielile similare aferente anului 2008 cu 544. 260 lei, iar cheltuielile materiale au fost reduse cu 273.070 lei fata de cele efectuate in anul 2008. "Reducerea cheltuielilor de personal in anul 2009 fata de anul 2008 survine ca urmare a aplicarii actelor care reglementeaza politica cheltuielilor salariale in domeniul bugetar (efectuarea de catre toti salariatii DGFP Vrancea a unui numar de 6,5 zile de concediu fara plata, compensarea orelor suplimentare efectuate de catre salariatii DGFP Vrancea cu timp liber corespunzator, reducerea indemnizatiilor de conducere, sistarea acordarii salariilor de merit incepind cu anul 2009). în ceea ce priveste cheltuielile materiale, reducerea de 273.070 lei realizata in anul 2009 fata de anul 2008 a fost posibila urmare a analizei consumurilor medii lunare de furnituri de birou, a tonerelor, dar si a celorlalte cheltuieli materiale in vederea identificarii posibilitatii reale de reducere stricta a acestora", ne-au precizat oficialii DGFP in raspunsul aferent solicitarii Ziarului de Vrancea. Printre masurile intreprinse de finantisti pentru reducerea cheltuielilor materiale se numara si renuntarea transmiterii datelor prin fax, care a fost inlocuita, in marea majoritate a cazurilor, cu cea electronica (prin e-mail). De asemenea, s-a evitat multiplicarea nejustificata a documentelor si implicit reducerea consumului de hirtie, prin diseminarea informatiilor catre unitatile subordonate pe suport electronic.


Economie la caldura si vorbit mai putin la telefon


In cadrul acelorasi masuri conducerea DGFP a dispus anul trecut reanalizarea contractelor de service a calculatoarelor, imprimantelor, masinilor de numarat si marirea periodicitatii asigurarii service-lui de specialitate, acolo unde a fost posibil, la trei luni. Reducerea consumului de gaze pentru incalzirea termica prin oprirea centralei termice la sfirsit de saptamana si reducerea programului de functionare in zilele cu temperaturi mai ridicate a fost o alta masura luata de conducerea DGFP Vrancea. "Alte masuri au vizat redimensionarea planului de reparatii curente pentru anul 2009 si efectuarea numai a reparatiilor de stricta necesitate, reducerea numarului de abonamente la publicatiile economice, suplinirea acestora cu pregatirea personalului prin intermediul cursurilor organizate la scoala de Finante Publice si Vama Focsani, reducerea facturilor de telefonie fixa prin restrictionarea accesului la apeluri interjudetene si pe mobile, iar in cazul facturilor de telefonie mobila recuperarea contravalorii convorbirilor care depasesc valoarea abonamentelor de la salariati, monitorizarea consumului de carburanti si mentinerea acestuia la un nivel mult inferior normativelor stabilite si aprobate prin HG 109/2009, limitarea decontarii cheltuielilor cu deplasarile in interes de serviciu cu autoturismul personal la cazurile in care nu se poate apela la mijloace de transport in comun", ne-a precizat inspectorul pentru relatia cu presa din cadrul DGFP Vrancea, Gena Hutanu. Potrivit acelorasi surse, pentru anul 2010 se are in vedere continuarea aplicarii masurilor de reducere a cheltuielilor. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.