Economic

Terenul de sub Romexpo, motiv de gilceava intre RA-APPS si Camera de Comert

Ziarul de Vrancea
17 apr 2010 764 vizualizări
RA-APPS va retrage Camerei de Comert dreptul de a folosi gratuit terenul de 42 hectare ocupat de Romexpo, motivind ca CCIR incaseaza sume considerabile din inchiriere in dauna statului, si va institui obligatia unei plati prin care sa acopere cheltuielile locuintelor de protocol ocupate de demnitari

Terenul in cauza a fost atribuit de Guvern, in urmna cu sase ani, Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a municipiului Bucuresti spre folosinta gratuita pe o perioada de 49 ani, in baza statului de utilitate publica al institutiei. Prin utilitate publica se intelege orice activitate care vizeaza atingerea unor scopuri benefice in domenii de interes public general si/sau comunitar, iar recunoasterea de catre Guvern a acestui statut confera o serie de facilitati, printre care dreptul de folosinta gratuita a unor bunuri proprietate publica. Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) intentioneaza insa sa retraga dreptul de folosinta gratuita a terenului, motivind ca a constatat ca acesta este utilizat efectiv de catre Romexpo, societate comerciala cu capital 100% privat. "In consecinta, pastrarea dreptului de folosinta gratuita asupra acestor terenuri de catre Camera de Comert contravine interesului public, care se impune a fi protejat. Folosinta gratuita nu a adus beneficii statului, ci numai beneficiarului care a exploatat imobilul prin inchiriere, incasind sume considerabile de la cel care foloseste direct, respectiv Romexpo, societate avind ca actionari si diverse persoane fizice", au declarat agentiei MEDIAFAX surse din RA-APPS. Intentia RA-APPS de a retrage Camerei de Comert dreptul de folosinta gratuita a unui teren de 42 hectare ocupat de Romexpo este "aberanta si nesustinuta de lege", considera reprezentantii CCIR.. "Ideea este aberanta. Nu este sustinuta nici de lege si nici de realitate. Nu credem ca institutia RA-APPS putea sa emita o asemenea teza, avind in vedere seriozitatea acestei institutii si prevederile legilor care guverneaza materia dreptului de proprietate si a dezmembramintelor sale. Credem ca este o gluma!", a declarat Daniel Pavel, director adjunct Directia Relatii Publice a CCIR.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.