Economic

Acciza la motorina folosita in agricultura, redusa de 14 ori

Ziarul de Vrancea
17 apr 2010 417 vizualizări
Masura urmeaza sa fie discutata in urmatoarea sedinta de Guvern, a anuntat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, si-a manifestat, ieri, speranta ca in sedinta de saptamina viitoare a Guvernului sa fie aprobata reducerea accizei la motorina pentru agricultori de la 293 de euro pe mie de litri, la nivelul minim de 21 de euro pe mia de litri de motorina. "Avem o propunere foarte importanta, care sper ca va fi promovata in sedinta de Guvern de miercuri. Este vorba de reducerea accizei la motorina, de la nivelul actual de 293 de euro pe mia de litri de motorina la nivelul minim de 21 de euro pe mia de litri de motorina", a spus, intr-o conferinta de presa la Timisoara, Mihai Dumitru. Potrivit acestuia, ministerul mai dispune acum de circa 121 de milioane de euro cu care doreste sa acopere aceasta diferenta de acciza. "Am avut 1,8 miliarde de euro datorii pe anul trecut. Obiectivul meu a fost sa achit aceste datorii pina la sfirsitul trimestrului unu. Am achitat 1,21 miliarde pina la sfirsitul lui martie. si am mai achitat o transa la inceputul lunii aprilie, astfel incit acum mai avem in jur de 300 de milioane de euro de achitat. Mai avem in buget o suma de 121 de milioane de euro cu care vom incepe sa platim diferenta de accize la motorina. Pentru celelate scheme pe care le pregatim speram intr-o rectificare bugetara", a mai spus Dumitru. Ministrul Agriculturii a participat la Timisoara la deschiderea celei de-a saptea editii a salonului Vinvest, la care participa 50 de expozanti, din care 23 de producatori de vin din Romania si strainatate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.