Economic

Ministrii primesc un nou termen pentru a propune restructurari

Ziarul de Vrancea
15 apr 2010 594 vizualizări
Ministrii au primit un nou termen in care trebuie sa prezinte propuneri clare de restructurare a institutiilor coordonate, de maximum trei saptamini, interval in care Guvernul va astepta si avizul FMI asupra standardelor de cost in administratie, au declarat, ieri, surse oficiale.

"Discutiile la nivelul Guvernului privind restructurarea sectorului public pornesc de la legea de anul trecut privind reorganizarea agentiilor guvernamentale, fiecare ministru prezentind modul in care a gestionat si aplicat acest proces. Intr-un interval maxim de trei saptamini, fiecare ministru trebuie sa prezinte propuneri clare de acte normative pentru reorganizarea sectorului coordonat, pe baza acestei legi. in acelasi timp, este asteptat si avizul Fondului Monetar International asupra standardelor de cost in administratie", au aratat sursele. Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, ca saptamina viitoare va cheama Guvernul la consultari, la Cotroceni, mentionind ca va discuta despre disponibilizarile in sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, si despre fondurile pentru infrastructura. Subiectul concedierilor din sectorul public a fost discutat in Guvern la inceputul lunii aprilie, surse ministeriale declarind atunci, ca premierul Boc a cerut ministrilor ca in maxim doua saptamini sa prezinte propuneri concrete de restructurare a institutiilor coordonate, interval in care vor fi analizate si solutii legale de concediere a unor angajati cu statut de functionar public. Aceasta va reprezenta a doua etapa a procesului de restructurare in sectorul public dupa reorganizarea agentiilor guvernamentale efectuata in vara anului trecut, operatiune care va presupune si disponibilizari si prin care se urmareste reducerea cheltuielilor bugetare, au aratat sursele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.