Economic

400 de angajati de la ArcelorMittal Roman au refuzat ieri sa intre la lucru

Ziarul de Vrancea
13 apr 2010 859 vizualizări
Aproximativ 400 de angajati de la ArcelorMittal Roman au refuzat sa intre la lucru, ieri, si au protestat in incinta unitatii, reclamind ca au fost angajati muncitori de la o firma subcontractoare, in conditiile in care in 2009 citeva sute de angajati ai combinatului au fost concediati

Sindicalistii producatorului de tevi de otel ArcelorMittal Tubular Products Roman au sustinut ca noua situatie este discriminatorie intrucit salariatii care au un contract de munca incheiat cu ArcelorMittal sint mai prost platiti decit cei care lucreaza prin intermediul firmelor terte. "Este un protest spontan al angajatilor de la ArcelorMittal. Au aparut nemultumiri deoarece am aflat ca firma SC Maeldo AMC SRL, apartinind familiei unuia din directorii societatii, a facut un numar de 46 angajari pentru a lucra pe platforma. Firmele subcontractoare pot sa presteze anumite servicii, dar nu in activitatea de baza. Din pacate, cu complicitatea celor din conducerea societatii, acesti salariati au fost amestecati printre salariatii nostri si in timp ce angajatii de la ArcelorMittal primesc un salariu de 720 de lei, muncitorii necalificati angajati la Maeldo AMC SRL primesc un salariu de 930 de lei", a declarat, ieri, liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu. Purtatorul de cuvint al administratiei ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu, a declarat ca luni dimineata mai multi angajati de la ArcelorMittal Tubular Products Roman au intrerupt lucrul ca urmare a unor zvonuri potrivit carora o firma subcontractoare ar urma sa lucreze la repornirea unui laminor. "Evenimentul a fost determinat de aparitia unor zvonuri conform carora repornirea unui laminor, realizata si cu forta de munca externa, ar pune in pericol locurile de munca existente, lucru neadevarat. Sintem in contact permanent cu angajatii, carora le oferim clarificarile necesare", a declarat purtatorul de cuvint al administratiei ArcelorMittal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 19 ore, 24 minute, 43 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.