Economic

Grupul BAE Systems devine cel mai mare fabricant de armament din lume

Ziarul de Vrancea
13 apr 2010 528 vizualizări
Grupul britanic BAE Systems a devenit cel mai important fabricant de armament din lume, un loc ocupat pentru prima data de un grup non-american, potrivit unui raport publicat luni, citat de AFP.

In 2008, firma britanica s-a clasat pentru prima data pe locul intii, ocupat anterior de compania americana Boeing, potrivit unui clasament mondial (in care nu este inclusa si China) care cuprinde cele mai importante 100 de companii ce fabrica armament si realizat de Institutul International de Cercetare pentru Pace (SIPRI), un institut de reflectie de referinta in materie de armament. "Principalul motiv pentru care BAE a devenit primul fabricat de arme din lume in 2008 este cresterea vinzarilor sale in Statele Unite, care a compensat scaderi pe alte piete, in special in Marea Britanie", subliniaza SIPRI, cu sediul la Stockholm. Clasamentul SIPRI ofera posibilitatea de a evidentia principalele grupuri cu activitate exclusiv in vinzarea de armament, multe dintre ele din domeniul apararii avind si activitati civile incluse in cifrele lor de afaceri. Liderul clasamentului din anul anterior, Boeing, care a efectuat vinzari de arme in valoare de 29,2 miliarde de dolari, a ajuns pe pozitia a treia, pe primul loc aflindu-se BAE Systems (32,4 miliarde de doalri), iar pe locul secund compania americana Lockheed Martin (29,9 miliarde de dolari). In clasament urmeaza trei grupuri americane, Northrup Grumman, General Dynamics si Raytheon, care se situeaza ianintea grupului european EADS, aflat pe pozitia a saptea. Grupul italian Finmeccanica ocupa locul opt, cel francez, Thales, ocupa locul zece, in timp ce grupul rusesc cel mai bine plasat in clasament este Almaz-Antei, pe pozitia 18.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.