Economic

Restantele la Fisc vor putea fi compensate cu datoriilor statului catre firme

Ziarul de Vrancea
9 apr 2010 420 vizualizări
Senatul a aprobat ieri o initiativa legislativa ce prevede modificarea Codului de Procedura Fiscala Senatul a adoptat, ieri, o propunere legislativa care prevede compensarea creantelor agentilor economici care presteaza lucrari sau servicii finantate de la bugetul de stat in baza unor hotariri de guvern, cu datoriile pe care statul le are fata de operatori.

Propunerea legislativa initiata de senatorul PNL Cristian Bigiu a fost adoptata cu 40 de voturi "pentru", 32 de voturi "impotriva" si trei abtineri. Initiatorul a argumentat ca propunerea sprijina agentii economici aflati in blocaj financiar, prin compensarea creantelor catre stat, ale sumelor pe care agentii le datoreaza bugetului de stat in urma executarii unor servicii din fonduri de la bugetul de stat stabilite prin Hotariri de Guvern. "Sint foarte multe lucrari si prestari de servicii pe care agentii economici le-au efectuat in urma unor alocari de la bugetul de stat prin HG, bani care nu au fost platiti de un an, doi, poate chiar mai mult. In schimb, agentilor economici li se percep penalitati pe creantele datorate. Este normal sa fie o compensare doar pe aceste creante datorate in urma acestor lucrari, nu a tuturor creantelor catre stat", a spus Bigiu. Initiativa care modifica si completeaza Codul de Procedura Fiscala incearca sa previna declansarea procedurii de faliment pentru firmele care nu pot achita penalizarile la obligatiile fiscale percepute pentru sumele nevirate de institutiile publice in baza serviciilor prestate, sume care insa sint supuse impozitarii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.