Economic

Una din cele mai vechi fabrici de tigari din tara isi reia productia

Ziarul de Vrancea
8 apr 2010 615 vizualizări
Productia la Fabrica de tigarete din Sfintu Gheorghe, unde angajatii se afla in somaj tehnic, se reia incepind de luni, dupa ce instanta a suspendat decizia ANAF de ridicare a autorizatiei de antrepozit fiscal

Viceliderul sindical al Fabricii de tigarete Sandor Csaba a declarat, ieri, ca marti a fost ridicat sigilul de pe masini si depozite, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a suspendat decizia ANAF de ridicare a autorizatiei de antrepozit fiscal, ceea ce permite reluarea productiei la fabrica, unde angajatii sint in somaj tehnic. Sandor Csaba a spus ca deocamdata nu se stie citi din cei 103 angajati vor reveni la lucru, incepind de luni, deoarece fabrica a pierdut din piata in perioada in care productia a fost oprita. Potrivit sursei citate, cel mai probabil vor avea loc si disponibilizari, in prezent purtindu-se negocieri in legatura cu numarul celor care vor ramine fara locurile de munca. Potrivit lui Sandor Csaba, este posibil ca 15-20 de angajati sa fie disponibilizati, dar discutiile continua inca. Angajatii Fabricii de tigarete din Sfintu Gheorghe au intrat, din 10 martie, in somaj tehnic, dupa ce au fost aproximativ doua saptamini in concediu de odihna, dupa ce societatii i-a fost retrasa licenta de fabricatie din cauza unor datorii istorice. Sandor Csaba declara atunci ca cei 103 angajati au intrat in concediu de odihna dupa ce ANAF - Directia de Autorizari a decis suspendarea autorizatiei de antrepozit fiscal a fabricii, din cauza unor datorii istorice. Potrivit sursei citate, dat fiind faptul ca nu s-a reusit reactivarea autorizatiei, s-a decis ca o suta de salariati sa intre, din 10 martie, in somaj tehnic, trei persoane raminind la fabrica pentru a asigura paza si partea de administratie. Fabrica de tigarete din Sfintu Gheorghe este una dintre cele mai vechi fabrici din judetul Covasna, avind peste 110 ani de la infiintare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.