Economic

Guvernul da verde la angajari in institutiile ce gestioneaza fonduri UE

Ziarul de Vrancea
8 apr 2010 656 vizualizări
Locurile vacante vor fi centralizate la Ministerul Finantelor pina pe data de 15 ale fiecarei luni

Guvernul va angaja personal suplimentar cu prioritate in structurile implicate in atragerea si gestionarea fondurilor comunitare, in limita celor 15% din totalul locurilor vacante care pot fi ocupate in sectorul public si prin redistribuire de posturi din alte institutii. Decizia a fost luata in sedinta de ieri a Guvernului, prin ordonanta de urgenta. Purtatorul de cuvint al Executivului, Ioana Muntean, a precizat ca posturile vacante vor fi ocupate in baza unei aprobari a Guvernului, dupa centralizarea acestor posturi si prin redistribuire de locuri cu prioritate catre institutiile implicate in gestionarea fondurilor UE. Locurile vacante vor fi centralizate la Ministerul Finantelor pina pe data de 15 ale fiecarei luni. Guvernul a anuntat, in urma cu doua saptamini, ca va bugeta angajarea a aproximativ 100 de functionari care sa lucreze in domeniul atragerii fondurilor UE, la nivelul celor cinci autoritati de managament. In urma cu un an, Guvernul a suspendat ocuparea prin concurs a posturilor din sectorul public, cu exceptia doar a unui procent de maxim 15% din totalul posturilor vacante, dar numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget. Legislatia in vigoare prevede ca salariile de baza pentru functionarii care gestioneaza fonduri UE pot fi majorate cu pina la 75%, in functie de indeplinirea unor criterii. Activitatea angajatilor este evaluata cel putin o data pe an, ocazie cu care procentul de majorare a salariului de baza se poate modifica in functie de rezultate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.