Economic

Fiscul a returnat TVA de peste 2 milioane de lei

Doina Ganea
8 apr 2010 666 vizualizări
In primele doua luni ale acestui an agentilor economici vrinceni le-a fost returnat TVA de peste 2 milioane de lei

Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), trebuia sa ramburseze agentilor economici, la sfirsitul lunii trecute, TVA in valoare de 234.260 lei. Chiar daca majoritatea decon¬tu¬ri¬lor se incadreaza in termenul prevazut de lege in ceea ce priveste solutionarea, in cazul sumelor care trebuie platite agentilor economici situatia este putin mai intirziata. Astfel, in cursul anului 2009 au fost depuse 1.063 deconturi cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare. Dintre acestea, au fost solutionate 977 deconturi de TVA. Tot la finele anului 2009, la nivelul DGFP Vrancea existau in total 11 deconturi de TVA cu optiune de rambursare intirziate in suma de 1.167.253 lei, cu o perioada de intirziere de pina in 30 de zile. De asemenea, la data de 31 martie 2010, la nivelul DGFP Vrancea existau 14 deconturi de TVA cu optiune de rambursare intirziate in suma de 234.260 lei, cu o perioada de intirziere de pina in 30 de zile. Motivul pentru care aceste deconturi nu erau inca solutionate este acela ca ele nu au fost cuprinse in selectia nationala a lunii martie 2010, conform istructiunilor emise de Ministerul de Finante. "Astfel, selectia deconturilor care urmeaza a fi rambursate se realizeaza din baza de date nationala, cuprinzind deconturile cu decizie de rambursare, cu ajutorul aplicatiei informatice elaborata de catre Directia Generala de Tehnologie a Informatiei din cadrul ANAF, pe principiul cel mai vechi decont se stinge primul. Decontarea lunara se realizeaza la 3 termene fixe, respectiv 4, 24 si 29 ale lunii", ne-a precizat purtatorul de cuvint al DGFP, Gena Hutanu. Tot la finele lunii trecute, la nivelul DGFP Vrancea existau doua deconturi de TVA cu optiune de rambursare suspendate in suma de 97.741 lei. în cursul lunii ianuarie 2010 a fost restituita in contul agentilor economici suma de 1.471.087 lei. în cursul lunii februarie a fost restituita in contul agentilor economici suma de 586.660 lei. în cursul anului 2009, la nivelul judetului au fost depuse 17.241 deconturi cu sume negative de TVA fara optiune de rambursare, in suma de 179 milioane de lei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.