Economic

Azi 8 aprilie incep inscrierile on line pentru fonduri nerambursabile

Ziarul de Vrancea
8 apr 2010 1209 vizualizări
Peste 5 milioane de lei sunt disponibili in 2010 pentru finantarea nerambursabila a programelor de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata

Inscrierea se face on-line, incepand cu 8 aprilie. "Pot beneficia de aceste alocatii financiare nerambursabile IMM-urile, iar suma nerambursabila nu poate depasi 80 mii lei pentru fiecare beneficiar. Activitatile eligibile sunt din domeniul comertului, restaurantele, barurile, hotelurile, saloane de frumusete, reparatii auto si spalatorii etc. Pentru prima data prin acest program pot fi achizitionate mijloace de transport marfa. De asemenea, poate fi achizitionata tehnica de calcul, cititoare pentru cod de bare, aparate de marcat, instalatii de masurare si control, cintare electronice, motostivuitoare, brevete, marci comerciale etc", ne-a spus Dragomir, administrator Smart Group Solutions, firma de consultanta care a implementat primele proiecte pe fonduri structurale pentru intreprinderile din judetul Vrancea, dar si din tara. In afara acestui program, pentru IMM-uri, mai sunt disponibile fonduri nerambursabile in valoare de 7 milioane de lei, fonduri de care pot beneficia artizanii si exista un program destinat femeilor manager. "Valoarea finantarii nerambursabile acordata mestesugarilor se ridica la 50 mii lei pe beneficiar. In ce priveste programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in rindul femeilor manager, bugetul pe 2010 este de 600 mii lei. Pentru tineri exista posibilitatea finantarii demararii unei afaceri, beneficiarii primind pana la 100 mii de aplicatie", ne-a mai spus Nicu Dragomir. Mai multe informatii despre accesarea acestor fonduri pot fi obtinute de pe site-ul oficial al ministerului: http://www.aippimm.ro/otimmc/galati/ sau de la S.C. Smart Group Solutions S.R.L., cu sediu in Mun. Focsani, Str. Odobesti, nr.60, Vrancea, persoana tel : 0337.107.543.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.