Economic

Telegraph: Bancile elene sint afectate de retrageri de fonduri

Ziarul de Vrancea
7 apr 2010 450 vizualizări
Bancile elene sint afectate de un val de retrageri de fonduri de catre clientii bogati si companii, care prefera sa isi transfere banii la bancile internationale sau in strainatate din cauza crizei datoriilor din Grecia, potrivit publicatiei Telegraph, citata de Reuters

Informatia contrazice date recente ale Bancii Centrale Europene (BCE) si comentarii ale analistilor si surselor bancare elene care au sustinut ca nu exista dovezi clare privind retrageri masive de fonduri de la institutii financiare din Grecia. Potrivit publicatiei britanice, clienti importanti ai bancilor elene intentioneaza sa isi transfere fondurile la institutii financiare internationale precum HSBC sau Societe Generale, care au sucursale mari in Grecia si care au atras in ultima perioada noi fonduri, in valoare de mai multe miliarde de euro. Un purtator de cuvint al HSBC a refuzat sa comenteze. In februarie, din Grecia au fost transferate fonduri ale populatiei si companiilor in valoare de peste trei miliarde de euro, dupa transferul unor depozite de cinci miliarde de euro in ianuarie, potrivit datelor Bancii Greciei, citate de Telegraph. Statele care au atras cea mai mare parte a acestor fonduri din Grecia au fost Elvetia, Marea Britanie si Cipru, in conditiile in care grecii bogati vor sa evite posibile masuri fiscale dure din partea autoritatilor de la Atena, din cauza crizei economice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.