Economic

Campofrio va plati 12,3 milioane euro, pe linga actiunile proprii, pentru a detine 49% din Caroli Foods

Ziarul de Vrancea
7 apr 2010 563 vizualizări
Campofrio va plati 12,3 milioane de euro, pe linga cedarea actiunilor subsidiarei romanesti Tabco Campofrio, pentru a detine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creata prin fuzionarea operatiunilor din Romania ale grupului spaniol si ale Caroli.

Cele doua companii au anuntat, la inceputul lunii martie, ca au incheiat un acord de fuziune a operatiunilor, in forma unui joint venture, prin care se va crea cea mai mare companie de mezeluri din Romania, cu o cifra de afaceri de 120 milioane euro si o cota de 16% din piata de profil.

Joint-venture-ul va opera sub denumirea de Caroli Foods Group, iar actiunile noii companii vor fi detinute in proportie de 51% de catre Caroli Foods Group si de 49% de catre Campofrio Food Group, care a achizitionat un pachet de actiuni in numerar, anuntau atunci grupurile, fara a preciza insa valoarea cash a tranzactiei.

intr-o notificare transmisa comisiei de valori mobiliare de la Madrid, Campofrio mentioneaza insa si cit a platit, pe linga actiunile Tabco Campofrio, pentru a-si asigura o participatie de 49% la noua companie.

"Campofrio va detine 49% din grupul rezultat in schimbul unei contributii constind in actiunile subsidiarei romanesti Tabco Campofrio si al unei plati cash de 12,3 milioane euro, conditionata de ajustari finale de pret", se arata in anunt.

Romania va ramine principala piata de desfacere, dar noul joint-venture intentioneaza sa isi dezvolte prezenta si in zona Europei de Sud-Est. Noul grup va avea un consiliu director format din 5 membri, reprezentanti ai Caroli Foods si Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, in prezent director general al Caroli Foods, va deveni CEO al noului joint venture.

Tranzactia este supusa aprobarii de catre Consiliul Concurentei si altor proceduri care constituie o practica uzuala pentru acest tip de tranzactii.

Potrivit datelor companiei, Caroli Foods ocupa locul al doilea pe piata de mezeluri din Romania. Pe parcursul celor 12 ani de activitate, Caroli Foods a investit peste 35 de milioane de euro in doua fabrici la Pitesti si are 1.300 de angajati. Grupul Caroli Foods este format din companiile Caroli Prod 2000 SRL, Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL si Maestro Industries SRL.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Caroli Foods Group este controlata de firma Kenes, inregistrata in Olanda, care detine 99,43% din capital. Caroli este controlat de familia libaneza El Solh.

Grupul spaniol Campofrio este prezent in Romania din 1998 si detine pe plan local o singura capacitate de productie, la Tulcea.

Printre principalii competitori de pe piata interna a mezelurilor ai Caroli Foods se numara Cris Tim, Aldis, Angst si H&E Reinert.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.