Economic

Statul vrea sa imprumute inca trei miliarde de euro

Ziarul de Vrancea
2 apr 2010 436 vizualizări
Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga in trimestrul doi intre 11 si 13 miliarde de lei (circa 3 miliarde de euro) prin emisiuni de titluri de stat, volum apropiat de suma imprumutata in primele trei luni ale anului, potrivit institutiei.

"Conform calendarului de emisiuni pentru anul 2010, Ministerul Finantelor Publice anunta un volum indicativ de finantat, pentru trimestrul doi 2010, cu o valoare cuprinsa intre 11 si 13 miliarde lei", se arata intr-o informare de presa a ministerului. In primele trei luni ale anului, MFP a imprumutat 12,2 miliarde de lei. Pentru aprilie, Finantele au programat cinci licitatii pentru vinzare de titlrui de stat, in cadrul carora intentioneaza sa atraga de la bancile comerciale 4,5 miliarde de lei, peste nivelul cumulat al prospectelor din martie, de patru miliarde de lei. in cadrul celor cinci licitatii, MFP va lansa o emisiune de obligatiuni de stat cu maturitatea la 10 ani, prima de acest fel din decembrie 2007. In luna martie, Finantele au atras, in cadrul celor cinci licitatii organizate, 4,098 miliarde de lei. Pe linga aceste imprumuturi, Finantele au mai obtinut, pe 11 martie, un miliard de euro de pe piata externa, in cadrul unei emisiuni de eurobonduri cu scadenta la 5 ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an, valoarea subscrierilor ridicindu-se la 4,9 miliarde euro. In februarie, MFP a vindut titluri de stat de 2,84 miliarde de lei, respectiv 95% din suma programata, iar in ianuarie, ministerul a imprumutat 5,765 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat, depasind nivelul programat, de patru miliarde de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.