Economic

A fost adoptata Legea responsabilitatii fiscale

Ziarul de Vrancea
31 mar 2010 571 vizualizări
Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 135 voturi "pentru", 97 voturi "impotriva" si o abtinere, proiectul de lege privind responsabilitatea fiscal-bugetara, deputatii PDL si UDMR sustinind ca acest proiect este o cerinta a FMI,

iar reprezentantii PSD si PNL considerindu-l un "masacru legislativ". Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a prezentat acest proiect, sustinind adoptarea lui in regim de urgenta. Deputatii Petru Lakatos (UDMR) si Petru Calian (PDL) au aratat ca proiectul este o cerinta a FMI si ca este cel mai important proiect din acest an si trebuie publicat in Monitorul Oficial pina pe 31 martie. Deputatul PSD Viorel Stefan a apreciat ca proiectul contine un "potop de texte ambigue" si a precizat ca social-democratii nu doresc sa fie partasi la acest "masacru legislativ". La rindul sau, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a aratat ca, asa cum este prezentat proiectul, acesta este "inutil, arogant" si este compus dintr-o "insailare de intentii impuse de FMI". Poiectul a fost adoptat, anterior, de Senat, Camera Deputatilor fiind forul decizional. Comisia juridica a Camerei a avizat favorabil, in unanimitate, Legea responsabilitatii fiscale, care reglementeaza procedurile de elaborare a bugetelor multianuale si infiintarea unui Consiliu fiscal, care sa faca o analiza independenta si de specialitate a prognozelor macroeconomice si bugetare. Senatul a adoptat, pe 3 martie, cu amendamente, proiectul legii responsabilitatii fiscal-bugetare, care stabileste limite privind rectificarile bugetare efectuate in cursul anului, regulile fiscale privind cheltuielile totale, cheltuielile de personal si deficitul bugetar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.