Economic

Aminarea datoriilor la stat, imposibil de aplicat din cauza garantiilor

Ziarul de Vrancea
31 mar 2010 439 vizualizări
Aminarea la plata a obligatiilor fiscale ar putea deveni o facilitate pentru companii doar daca, in limita unui plafon, ele nu ar trebui sa ofere garantii, pe care cel mai adesea nu le pot obtine, potrivit R&M Audit, care estimeaza ca maxim 20-30% din firme vor putea apela la aceasta masura

"Pina la sfirsitul lunii ianuarie, ANAF a primit 660 de cereri de aminare la plat¨£ a obligatiilor fiscale ale companiilor la stat, din care a aprobat 413 de solicit¨£ri, cu o valoare total¨£ de 210 milioane lei (50 milioane euro), in conditiile in care ANAF are de colectat miliarde de euro", se arata intr-un comunicat al firmei de consultanta R&M Audit. Cererile de aminare la plata a obligatiilor fiscale datorate si neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare trebuie depuse pina la data de 30 iunie 2010. Conform legii, solicitantii trebuie s¨£ indeplineasc¨£ in mod cumulativ o serie de conditii: s¨£ fi depus toate declaratiile fiscale pina la data solicitarii cererii de aminare la plata, s¨£ nu aib¨£ cazier fiscal sau s¨£ nu fi inceput procedurile de insolventa. De asemenea, contribuabilii care solicita aminarea datoriilor trebuie sa ofere garantii fie sub forma scrisorilor de garantie bancara, fie prin bunuri libere de orice sarcini.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.