Economic

Peste 100 vrinceni au intrat in Prima Casa

Mihaela Beșleagă
27 mar 2010 662 vizualizări
Beneficiarii au primit garantii guvernamentale de 41.300 de euro fiecare si s-au mutat in general in apartamente cu trei camere

Programul "Prima Casa" a fost accesat pina in prezent de 104 vrinceni care si-au cumparat o locuinta si au primit garantii guvernamentale in valoare de 4.200.000 euro. Garantia medie acordata in Vrancea este de 41.300 euro, conform datelor prezentate de primul ministru ieri, la Focsani. Vrincenii au preferat locuintele cu trei camere, 43% din solicitarile aprobate fiind pentru acest tip de apartamente, in timp ce 27% din solicitari au venit pentru apartamente cu doua camere. "Ca informatie la zi, de la inceputul programului pina in 24 martie 17.708 de romani si-au cumparat o casa in cadrul acestui program, si s-au acordat in total 736 milioane de euro garantie. Media garantiilor acordate este 41.600 euro", a precizat Emil Boc intr-o conferinta de presa. Cele mai multe dosare aprobate au fost la Bucuresti, cu 31% din solicitari, Cluj, Timis, Constanta, Iasi, Brasov si Sibiu, in vreme ce judetul nostru se situeaza in partea de jos a clasamentului. Jumatate din solicitarile la nivel national au fost pentru locuinte cu doua camere. Relevant este faptul ca 72% din locuintele cumparate sint construite inainte de anul 2007, in timp ce doar 28% sint imobile noi, desi initial programul si-a propus stimularea pietei imobiliare si a constructiei de locuinte noi. De altfel, pentru a reveni la aceasta linie, in 2010 se va pune accent tocmai pe achizitionarea de imobile noi, de aceea Guvernul a marit garantia de la 60.000 la 70.000 de euro per dosar. Premierul a precizat ca in continuare se va merge pe principiul "primul venit, primul servit". (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.