Economic

Impozitul pe navele sport si de agrement va fi majorat de sase ori

Ziarul de Vrancea
25 mar 2010 590 vizualizări
Impozitele percepute anual proprietarilor de nave de sport si agrement de catre autoritatile locale vor fi majorate de Guvern cu pina la peste sase ori, de la 0-800 lei in prezent la 800-5.000 lei, printr-o noua modificare a Codului Fiscal

Majorarea de impozit este prevazuta intr-un proiect de lucru al Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal, obtinut de MEDIAFAX, in care se arata ca impozitul anual pentru nave de sport si agrement va fi cuprins intre 800 si 5.000 lei. In prezent, impozitul pentru astfel de mijloace de transport este cuprins intre 0 si 800 lei pe an. In definitia Codului Fiscal, prin nave de sport si agrement se intelege orice ambarcatiune, indiferent de tip si de modul de propulsie, al carei corp are lungimea de 2,5 metri pina la 24 metri, destinata utilizarii in scopuri sportive si recreative. In luna octombrie, Guvernul a decis ca, din 2010, sa fie eliminate accizele pentru produsele de lux, precum iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, pentru a evita declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru aplicarea de accize stabilite in cote procentuale. Accizele erau de 9% din valoare pentru ambarcatiunile cu motor cu lungime de 8-12 metri, 10% pentru cele cuprinse intre 12 si 16 metri si 12% pentru cele cuprinse intre 16 si 24 metri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.