Economic

Romania a vindut in Germania mai multe autoturisme decit a importat de aici

Ziarul de Vrancea
23 mar 2010 551 vizualizări
Romania a vindut in Germania anul trecut mai multe autoturisme decit a importat din aceasta tara si a trecut astfel de la un deficit comercial pe sectorul auto de 762,8 milioane euro in 2008 la un excedent de 306,4 milioane euro, potrivit datelor INS. Presedintele INS

, Vergil Voineagu, a aratat ca deficitul comercial in relatia cu Germania s-a redus anul trecut 67,4%, in principal datorita cresterii exporturilor de autoturisme, sustinut de programul de inlocuire auto promovat de guvernul german. Germania a devenit anul trecut principala destinatie de export a Dacia, cu 84.708 unitati vindute, in urcare cu 231,3% fata de 2008, potrivit datelor prezentate la inceputul anului de producatorul auto. Romania se numara printre tarile care au inregistrat anul trecut cea mai mare ajustare a deficitului de cont curent din UE. Alaturi de Germania, in topul tarilor cu care Romania are deficit comercial se mai numara Ungaria, China, Kazahstan si Federatia Rusa, dar majoritatea cu scaderi ale soldului negativ comercial. Voineagu a exemplificat ca deficitul comercial cu Ungaria a coborit cu 22%, aratind ca, de asemenea, a fost consemnata o scadere substantiala a soldului negativ cu Federatia Rusa, desi exporturile in aceasta zone sint nesemnificative. El a explicat ca importurile Romaniei au scazut anul trecut cu 44% la titei si 65% la gaze naturale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 22 minute, 44 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.