Economic

Agricultorii vor picheta marti Ministerul Agriculturii si cel al Finantelor

Ziarul de Vrancea
22 mar 2010 531 vizualizări
Un numar de 400 de agricultori, membri ai federatiei Agrostar, vor picheta miine, 23 martie, intre orele 11:00 si 13:30, sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si al Ministerului Finantelor Publice.

Revendicarile membrilor Agrostar vizeaza plata subventiilor restante pe anul 2009, reducerea cu 50% a pretului motorinei pentru agricultura, la pompa, reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%, obtinerea unei derogari de la Comisia Europeana pentru mentinerea ajutorelor de stat si in 2010, (motorina, irigatii, calitatea laptelui, pasare, ovine, bovine, caprine etc), notificarea de urgenta a ajutorului de minimis de pina la 15.000 de euro, pentru sustinerea sectorului legume-fructe, conform recomandarilor Comisiei Europene pentru anul 2010, se arata intr-un comunicat al Agrostar. "Am stabilit calendarul protestelor si daca problemele noastre nu isi vor gasi rezolvarea, la inceputul lunii mai vom organiza un miting in Capitala la care vor participa circa 8.000 de membri ai Agrostar si vom aduce si utilaje si animale. Pina acum ministerul nu a dat nicio dovada ca ar avea o strategie coerenta care sa scoata agricultura din criza. Importurile cresc, evaziunea fiscala creste, agricultorii romani dau faliment si nu se face nimic. Numeroasele demersuri pe care le-am facut pina acum la Ministerul Agriculturii au ramas fara raspuns", a declarat, in comunicat, presedintele federatiei, Niculae Stefan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.