Economic

Mamele cu doi copii pot iesi mai repede la pensie

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 656 vizualizări
Guvernul s-a mai laudat ca valoarea punctului de pensie va fi calculata astfel incit sa fie mentinuta la cel putin 45% din salariul mediu brut

Guvernul poate accepta ca virsta de pensionare sa fie redusa pentru femei cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru mai mult de doi copii, precum si o scadere a virstei de pensionare in cazul conditiilor speciale de munca, a anuntat premierul Boc, dupa discutia cu sindicatele. Pensiile nu vor scadea, iar valoarea punctului de pensie va fi calculata astfel incit sa fie mentinuta la cel putin 45% din salariul mediu brut pe economie, a mai aratat seful Guvernului. Liderii confederatiilor sindicale CNSRL-Fratia si CSDR s-au retras de la discutiile de ieri cu premierul Emil Boc, nemultumiti de atitudinea acestuia, care "a batut cu pumnul in masa" si le-a spus "daca nu va convine, vedeti-va de drum", atunci cind sindicalistii au reclamat reprezentarea altor colegi la discutii. Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a declarat ca peste 10.000 de sindicalisti afiliati la confederatie vor participa la un miting si un mars organizate in Capitala, de 1 mai, urmind ca, timp de noua zile, actiunile sa continue cu pichetari ale sediilor prefecturilor din tara si al Guvernului, planul de actiuni fiind decis in urma cu o zi de federatiile membre. "Acest plan de actiuni nu are legatura cu reactia premierului de azi. Noi am venit azi pentru a discuta cu Emil Boc si a-i spune ce avem de gind sa facem. Credeam ca o sa gasim solutii impreuna la protestele noastre, dar se pare ca premierul nu doreste acest lucru", a spus liderul CNSRL-Fratia. Sindicalistii cer un salariu minim pe economie de 705 lei, modificarea legii pensiilor si a legii salarizarii unice, un Pact concret de ocupare, stoparea disponibilizarilor, modificarea OUG 1/2010 privind reincadrare in functii a unor bugetari si stabilirea salariilor acestora, deblocarea fondurilor europene, precum si un plan coerent pentru iesirea din criza. Premierul Emil Boc si liderii confederatiilor sindicale s-au intilnit, vineri, la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, legea salarizarii si legea pensiilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.