Economic

Carpatair cere falimentul Blue Air

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 686 vizualizări
Operatorul aerian low-cost este acuzat ca nu a achitat o datorie de 30.000 de euro u "am intrebat la contabilitate si mi s-a spus ca datoria Blue Air catre Carpatair este zero", au spus reprezentantii Blue Air

Carpatair a cerut la Tribunalul Bucuresti insolventa companiei Blue Air, sustinind ca are o datorie neachitata din luna septembrie a anului trecut, obligatie financiara pe care operatorul low-cost nu o recunoaste. Carpatair a depus miercuri, 17 martie, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care cere insolventa Blue Air, termenul de judecata fiind stabilit pentru data de 30 iunie. "Este vorba de o suma neachitata in valoare de 30.000 de euro, ca urmare a inchirierii unei aeronave SAAB 2000 catre Blue Air, in luna septembrie a anului trecut", a declarat Paula Ardelean, vicepresedinte al Carpatair. Ea a explicat ca Blue Air a operat aeronava pentru mai multe zboruri din Suceava si Cluj. "Noi nu voiam sa ajungem in punctul acesta, dar toate demersurile anterioare nu au avut niciun succes si nu am primit niciun raspuns. in acest caz, cererea insolventei a ramas singura varianta prin care sa ne putem recupera o astfel de suma", a adaugat vicepresedintele Carpatair. In schimb, Florentina Ivan, directorul de PR al Blue Air, spune ca firma pe care o reprezinta nu a primit nicio citatie de la Carpatair. "Am intrebat la contabilitate si mi s-a spus ca datoria Blue Air catre Carpatair este zero", a declarat Ivan. Compania aeriana Carpatair, al carei principal actionar este omul de afaceri Nicolae Petrov, detine un hub aerian la Timisoara si opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamina catre 30 de destinatii din sase tari. Carpatair opereaza 12 aeronave de tipul SAAB 2000 (50 de locuri) si trei de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se vor adauga inca trei aeronave Fokker 70. Compania low-cost Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, a avut anul trecut afaceri de circa 140 milioane euro, sub estimari, dar in crestere cu 12% fata de valoarea din 2008, pe fondul lansarii de zboruri noi, al cresterii numarului de aeronave si al incheierii unor parteneriate. Compania opereaza peste 50 de rute europene, in 14 tari, avind o flota de 11 aeronave. in Romania, Blue Air are curse din Bucuresti spre Timisoara, Cluj-Napoca si Arad.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.