Economic

Impozitul pe profit da batai de cap patronilor

Camelia Stănilă
18 oct 2005 956 vizualizări
Calculul impozitului de profit da de furca patronilor vrinceni, cel putin asa reiese din actiunile de inspectie financiar fiscala efectuate de DGFP Vrancea.

Finantistii au descoperit ca multi agenti economici nu cuprind in baza de impozitare cheltuielile nedeductibile sub forma sponsorizarilor, a bunurilor cedate in mod gratuit sau a bunurilor depreciate ca urmare a depozitarii improprii. Determinarea eronata a impozitul pe profit este determinata si prin cuprinderea in baza de impozitare a cheltuielilor inregistrate in contabilitate fara sa aiba un document justificativ in spate sau a unor cheltuieli care nu sint aferente veniturilor impozabile. Angajatii Directiei de Finante au gasit deficiente si in privinta colectarii de TVA. In urma a 1.326 de verificari efectuate in trimestrul III al anului, s-au stabilit obligatii suplimentare la buget, in suma de peste 3,68 milioane de lei noi. Finantistii au descoperit diferente de impozite, taxe si contributii sociale de peste 2,57 milioane de lei noi, dar au si aplicat amenzi contraventionale, in valoare de peste 448,8 mii lei noi. De asemenea, s-au stabilit dobinzi de 473,7 mii lei noi si s-au facut confiscari de 190,8 mii lei noi. Din aceste sume stabilite suplimentar s-au incasat efectiv in timpul controlului 1,97 milioane lei noi. Pe de alta parte, pentru combaterea faptelor de evaziune, controlorii fiscali au efectuat si 622 inspectii inopinate, la firme care isi desfasoara activitatea in centre comerciale angro, piete, tirguri, cafenele, baruri, unitati turistice si alimentatie publica. Controalele s-au concretizat in 535 de amenzi contraventionale, in valoare de 282,99 mii lei noi. Din acestea au fost incasate efectiv peste 225,31 mii lei noi. De asemenea, finantistii au confiscat si suma de 490 lei. In trimestrul III, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea a inregistrat plati de peste 95,66 milioane de lei noi la bugetul general consolidat, tendinta incasarilor fiind una pozitiva. In aceasta perioada, finantistii au colectat 43,06 milioane de lei noi la bugetul de stat si peste 31,36 milioane de lei in contul CAS, peste 17,2 milioane de lei la bugetul CASS si 401,7 mii lei la cel al asigurarilor de somaj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.