Economic

Firmele care au efectuat lucrari pentru scoli, lasate cu ochii in soare

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 661 vizualizări
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a spus, ieri, ca firmele care au executat lucrari de reabilitare sau modernizare la scoli si nu au incasat banii de la Guvern de circa doi ani nu vor primi prea curind sumele ce le revin, precizind ca aceste lucrari s-au facut fara acoperire bugetara

Ministrul Economiei a vorbit, la intilnirea cu oamenii de afaceri din judetul Buzau, despre datoriile statului catre constructorii care au lucrat la reabilitarea sau modernizarea scolilor, declaratia sa venind dupa ce ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, anuntase, tot joi, la Suceava, ca fondurile pentru achitarea datoriilor pe care comunitatile locale le au catre firmele de constructii care au executat lucrari de reparatii in unitatile de invatamint vor fi alocate in urmatoarele luni. Presedintele Camerei de Comert si Industrie Buzau, Ionel Gagu, l-a instiintat pe ministrul Economiei despre problema datoriilor catre constructori. Gagu i-a spus lui Videanu ca numai la nivelul judetului Buzau exista peste o suta de societati de constructii care au de incasat sume de ordinul miliardelor de lei vechi de la primarii, iar din aceasta cauza multe dintre aceste firme sint aproape de faliment. Presedintele CCI Buzau a propus, in acelasi context, ca Guvernul sa identifice o modalitate prin care firmele care au de incasat bani de la bugetul de stat sa fie scutite de anumite dari, in situatia in care nu isi vor recupera sumele care li se cuvin. La rindul sau, ministrul Adriean Videanu a declarat ca la nivel national sint aproximativ 4.000 de firme de constructii care au executat lucrari la scoli si care nu si-au incasat banii, precizind, insa, ca, cel putin pentru moment, Guvernul nu le poate rezolva situatia. Totodata, Videanu a acuzat Guvernul Tariceanu de situatia creata intrucit lucrarile la scoli s-au facut fara acoperire bugetara. "Imi pare rau, nu vreau sa fiu purtator de mesaje negative, dar nici nu putem sa ii mintim pe oameni. Trebuie spus adevarul chiar daca uneori doare. Sint foarte multi primari care au inceput lucrari fara sa aiba conditiile legale intrunite. Intrebarea este daca Guvernul poate intretine o ilegalitate. Trebuie gasita o solutie, dar aceasta nu este la nivelul Guvernului. Guvernul nu isi poate permite sa intretina legal si institutional o astfel de ilegalitate", a declarat Adriean Videanu la finalul intilnirii cu oamenii de afaceri buzoieni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 48 minute
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.