Economic

Constructorii care nu respecta termenele, pusi pe lista neagra

Ziarul de Vrancea
18 mar 2010 525 vizualizări
Conform ultimelor reguli impuse de ministerul Dezvoltarii, nu se vor mai accepta plati aditionale care depasesc 10% din valoarea initiala a contractelor publice

Compania Nationala de Investitii (CNI) va publica o "lista neagra" cu constructorii care nu respecta standardele de calitate sau termenele de derulare a contractelor, i-a anuntat ieri Ana Maria Topoliceanu, directorul general al CNI, pe constructorii care lucreza cu fonduri de la institutie. De asemenea, lista va fi transmisa Autoritatii Nationale pentru Reglementare si Monitorizarea Achizitiilor Publice. Totodata, a fost comunicata hotarirea de a nu mai accepta plati aditionale care depasesc 10% din valoarea initiala a contractului, masura impusa prin decizia ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Exceptie de la aceasta marja vor face solicitarile argumentate si aprobate de Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. "Aceasta masura a fost luata pentru a determina constructorii sa vina la licitatii cu preturi reale, nu subevaluate, cum faceau pina acum, ca sa cistige licitatiile", a declarat Ana Maria Topoliceanu. Ea a adaugat ca prin Ordonanta 34/2006, privind atribuirea contractelor de achizitie publica, valoarea cumulata a contractelor atribuite pentru lucrari si servicii suplimentare/aditionale nu trebuie sa depaseasca 50% din valoarea contractului initial. "Marea majoritate a constructorilor veneau cu majorari de pina la 50%. Aceasta era o regula, nu o exceptie", a mai spus directorul CNI. Compania Nationala de Investitii este o institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului care deruleaza programe de investitii, printre care constructia de sali de sport, bazine de inot, patinoare artificiale, sedii pentru asezaminte culturale sau interventie de prima urgenta la constructii vulnerabile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.