Economic

Patronii focsaneni au aflat cum sa plateasca impozite mai mici

Doina Ganea
18 mar 2010 722 vizualizări
Firmele incearca sa fenteze criza diminuindu-si valoarea de inventar a cladirilor pentru a plati impozite mai mici

Melus Naziru, seful Serviciului Impozite si Taxe din cadrul Primariei Focsani, a spus ca pina la aceasta data darile catre municipalitate au fost incasate cu 10 % mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Directorul spune insa ca persoanele juridice din Focsani au redus bugetul municipiului cu aproape 4 milioane de lei. Fiind in perioada de criza, patronii se pare ca au gasit o modalitate de a plati mai putini bani la stat. Acestia au micsorat valoarea de patrimoniu a imobilelor detinute, ceea ce a facut ca impozitele pe care le au de platit pe anul acesta sa fie mai mici. "Anul acesta s-a constatat o diminuare a datoriei persoanelor juridice pentru impozitul pe cladiri prin reevaluarea patrimoniului. 80% din cei care au facut reevaluarea patrimoniului au diminuat valoarea de inventar, ceea ce inseamna pentru bugetul local incasari mai mici cu aproape 4 milioane de lei. Din pacate, la intocmirea bugetului au fost luate in calcul valorile de anul trecut, iar acum am constatat ca s-a produs o reducere certa a veniturilor cu aproximativ 4 milioane de lei", a spus Melus Naziru. Chiar daca sumele pe care Primaria le are de incasat sint mult mai mici, taxele si impozitele locale se incaseaza mult mai bine anul acesta, comparativ cu anul trecut. Sefii impozitelor locale amintesc populatiei ca pentru plata integrala a darilor locale pina la 31 martie, Primaria acorda o bonificatie de 10 % pentru persoanele fizice si 5 % pentru firme. Pentru aceasta, ghiseele Primariei sint deschise in zilele de luni, miercuri si vineri, pina la orele 17.00, martea si joia intre orele 08.00 - 18.00 si simbata intre orele 09.00 "" 13.00. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.