Economic

Bani europeni pentru microintreprinderi

Ziarul de Vrancea
17 mar 2010 687 vizualizări
Societatile comerciale si cooperativele din categoria microintreprinderilor din mediul urban pot accesa fonduri europene nerambursabile

Acest ajutor nerambursabil se acorda prin Programul Operational Regional, Axa 4, Domeniul Major de Interventie 4.3., iar valoarea unui proiect depus este intre 20.000 si 500.000 de euro. "Aceasta oportunitate este o gura de oxygen pentru microintreprinderi, mai ales ca suma nerambursabila ajunge pina la 70% din totalul proiectului, dar nu mai mult de 200.000 euro. Caracteristica acestui domeniu de finantare este ca se adreseaza numai microintreprinderilor care implementeaza proiectul in mediul urban. Apelul pentru proiecte este deschis din noiembrie 2009 si bugetul nu a fost inca acoperit", ne-a spus Nicu Dragomir, administrator Smart Group Solutions, firma de consultanta care a implementat primele proiecte pe fonduri structurale pentru intreprinderile din judet, dar si din tara. Una din cerintele acestei linii de finantare este ca pentru fiecare 50.000 euro nerambursabili trebuie creat un nou loc de munca, iar ca gen de activitate eligibila pot fi atit prestarile de servicii cit si productia. "Printre activitatile eligibile se numara achizitionarea de echipamente si tehnologii noi pentru productie sau prestari servicii, achizitionarea de sisteme IT si construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii. Proiectele se depun la Agentia de Dezvoltare Sud-Est Braila", ne-a mai spus Nicu Dragomir. Marea problema insa la fondurile structurale este greutatea pe care o manifesta finantatorul in evaluarea proiectelor si efectuarea rambursarilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.