Economic

Fondul Monetar European risca sa incurajeze indatorarea statelor

Ziarul de Vrancea
15 mar 2010 535 vizualizări
Infiintarea Fondului Monetar European risca sa incurajeze indatorarea statelor din zona euro si ar pune astfel in pericol stabilitatea monedei unice, a declarat presedintele institutului german de cercetari Ifo, Hans-Werner Sinn, intr-un interviu acordat Reuters.

Sinn a aratat ca Europa nu trebuie sa incerce rezolvarea crizei datoriilor din Grecia printr-un astfel de fond. "Ma tem ca fondul ar deveni un sistem de redistribuire a resurselor statelor prudente catre cele mai putin prudente", a afirmat Sinn.

In contextul crizei din Grecia, politicienii germani in special au pledat pentru infiintarea unui fond de salvare care sa fie accesat de statele din zona euro, in conditii stricte, daca sunt in pericol de default. "Ma deranjeaza graba cu care politicienii se grabesc sa infiinteze acest fond", a spus Sinn, care crede ca o astfel de structura poate fi creata pe termen lung, cu contributii in functie de nivelul datoriilor, si nu este o solutie imediata la problemele Greciei.

In opinia sa, Grecia ar trebui sa iasa din zona euro si sa deprecieze moneda, intrucat programele de salvare sunt insuficiente si ar putea avea un efect negativ asupra monedei unice. "Anticipez un risc mare pentru euro, daca deficitul Greciei este rezolvat prin transferuri de fonduri din partea altor tari, cu consecinte necunoscute pentru comportamentul financiar al statelor membre", a mai spus Sinn. El considera totodata ca euro, afectat in ultimele luni de criza din Grecia, este inca supraevaluat, pe termen lung. Supraevaluarea euro va fi necesara timp de multi ani, astfel incat Statele Unite sa isi poata reduce deficitul de cont curent, a explicat el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 10 ore, 40 minute, 59 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza - E GRATUIT
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.