Economic

Ucraina nu este in pericol sa intre in incapacitate de plata

Ziarul de Vrancea
15 mar 2010 447 vizualizări
Ucraina nu este in pericol sa intre in incapacitate de plata, in pofida lipsei mari de fonduri bugetare, a declarat ministrul de Finante Fedir Iarosenko, citat de Reuters

Deficitul fondului de pensii, de exemplu, este de 25 miliarde de hrivne (3,1 miliarde dolari), iar investitorii sunt ingrijorati ca autoritatile de la Kiev ar putea avea probleme la plata datoriilor pe termen scurt, acumulate intr-un volum tot mai mare, in conditiile in care randamentele obligatiunilor se afla la un nivel extrem de ridicat din cauza crizei economice. "Guvernul anterior a mascat ca situatia financiara a tarii este in pragul dezastrului"¦ Va asigur ca nu exista totusi riscul unui default", a spus Iarosenko. Ucraina are nevoie, trimestrial, de 3-5 miliarde de dolari pentru acoperirea cheltuielilor guvernamentale, iar Iarosenko a confirmat ca guvernul isi va respecta obligatiile sociale, in pofida lipsei de fonduri si cresterii datoriei publice. El nu a mentionat insa posibilele surse de finantare.

Noul premier Mikola Azarov a indicat anterior ca guvernul va incerca sa renegocieze programul convenit de fostul Executiv cu Fondul Monetar International. FMI a anuntat deja ca va analiza cererea Ucrainei de reluare a programului de finantare de 16,4 miliarde de dolari, suspendat in 2009, inainte de alegerile prezidentiale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.