Economic

CSSPP a retras autorizatia BCR Asigurari de Viata pe segmentul pensiilor facultative

Ziarul de Vrancea
12 mar 2010 639 vizualizări
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a hotarat, miercuri, retragerea autorizatiei BCR Asigurari de Viata pentru administrare de fonduri de pensii facultative si radierea societatii din registrul institutiei, a anuntat, joi, autoritatea de reglementare

De asemenea, Consiliul CSSPP a decis retragerea autorizatiei prospectului schemei de pensii facultative pentru fondul de pensii facultative BCR Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata. "Reamintim ca, in 23 decembrie 2009, a fost aprobata autorizarea definitiva de preluare a administrarii fondului BCR Prudent de catre BCR Pensii de la BCR Asigurari de Viata. Participantii acestui fond de pensii facultative au avut posibilitatea de a se transfera fara penalitati, la orice alt fond de pensii facultative, in cazul in care nu au fost de acord cu preluarea administrarii fondului, conform prevederilor legale aplicabile acestui proces de preluare", se precizeaza intr-un comunicat al CSSPP.

Valoarea tranzactiei prin care BCR Pensii a preluat fondul de pensii facultative BCR Prudent de la BCR Asigurari de Viata a fost de 2,6 milioane de euro. In termen de 10 zile calendaristice de la data expirarii perioadei de contestare, CSSPP va publica anuntul privind retragerea autorizatiei de administrare in Monitorul Oficial.

In prezent, pe piata pensiilor facultative sunt autorizate 13 fonduri de pensii facultative si 10 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP. La finele lunii februarie, in sistemul pensiilor facultative (Pilonul III) erau inscrisi 190.327 participanti, iar activele nete acumulate insumau 228,3 milioane lei. De asemenea, CSSPP a avizat OVB Allfinanz Romania Broker de Asigurare ca intermediar de pensii private, in vederea desfasurarii activitatii de marketing al fondurilor de pensii administrate privat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 8 ore, 46 minute, 1 secunda
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza - E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.