Economic

Numarul tranzactiilor imobiliare a scazut cu 31,6% in ianuarie

Ziarul de Vrancea
10 mar 2010 534 vizualizări
Numarul tranzactiilor imobiliare incheiate in luna ianuarie a fost de 21.471, cu 3% mai putine decit in perioada similara a anului trecut si cu 31,6% sub nivelul inregistrat in luna decembrie, potrivit datelor Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania. Spre comparatie, in decembrie 2009 au fost parafate 31.413 tranzactii, iar in ianuarie anul trecut 22.182 operatiuni.

Din totalul tranzactiilor incheiate in ianuarie, 21%, respectiv 4.539, au fost finantate prin credit ipotecar. in ianuarie 2009, numarul actelor de garantie incheiate de notari s-a ridicat la 3.484. Pe de alta parte, valoarea impozitelor pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare a inregistrat o usoara crestere, de la 30,3 milioane de lei la 30,8 milioane de lei, corespunzator lunilor ianuarie din 2009 si 2010. Anul trecut, numarul tranzactiilor imobiliare a scazut cu 27,28% fata de 2008, la 352.518 operatiuni, iar valoarea impozitelor pe veniturile din transferurile de proprietati s-a redus cu 52%, la 498,7 milioane lei. Impozitul este cuprins intre 1% si 3%, in functie de valoare si data dobindirii proprietatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.