Economic

Firmele italiene, interesate sa investeasca in sectorul alimentar si mobila

Ziarul de Vrancea
13 oct 2005 804 vizualizări
Firmele italiene sint interesate sa infiinteze in Romania intreprinderi de productie agro-alimentara pentru piata interna si sa isi extinda proiectele in domeniul mobilei, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul unei discutii cu conducerea asociatiei patronale Confindustria.

Asociatia patronala mentionata reprezinta cele mai mari companii italiene, principalul subiect al discutiei dintre reprezentantii organizatiei si premierul Tariceanu fiind proiectele din sectorul industrial pentru care astfel de firme sa investeasca in Romania.

Potrivit premierului, reprezentantii investitorilor italieni s-au interesat in principal de oportunitatile de afaceri existente in sectorul agro-alimentar si de productie a mobilei, solicitind informatii asupra proiectelor care pot fi aplicate in cele doua domenii.

Ei au fost incurajati de premierul Tariceanu sa investeasca in Romania, acesta explicindu-le ca pot dispune de materie prima suficienta pentru fabricarea mobilei si ca proiectul de infiintare a unor intreprinderi de productie agro-alimentara pentru piata romaneasca poate fi profitabil, in conditiile in care circa 80% din produsele alimentare vindute pe piata interna sint din import.

Tariceanu si reprezentantii Confindustria au convenit ca, in perioada imediat urmatoare, sa organizeze o intilnire intre reprezentantii firmelor italiene si membrii asociatiilor patronale romanesti, pentru evaluarea proiectelor de afaceri care pot fi aplicate in comun.

 La 31 iulie 2005, in Romania erau inregistrate17.435 societati mixte romano-italiene cu un capital investit de 730,7 milioane euro, Italia ocupind locul sase in topul investitorilor straini din punct de vedere al capitalului investit si prima pozitie dupa numarul societatilor comerciale inregistrate.

La sfirsitul anului trecut, volumul schimburilor comerciale intre Romania si Italia s-a cifrat la 8,5 miliarde euro, din care 4 miliarde euro exporturi romanesti si 4,5 miliarde euro importuri.

La finalul lunii iulie 2005, volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 5,4 miliarde euro, din care 2,5 miliarde euro exporturi si 2,8 miliarde euro importuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.