Economic

AIG vinde grupul Alico pentru 15,5 miliarde de dolari

Ziarul de Vrancea
9 mar 2010 567 vizualizări
MetLife a anuntat ieri ca va cumpara divizia Alico a grupului AIG, prezenta si in Romania, pentru 15,5 miliarde de dolari, tranzactie care va permite statului american sa-si recupereze o parte din banii investiti pentru salvarea fostului gigant global al asigurarilor, transmite Reuters

Anterior, surse apropiate discutiilor au declarat, pentru agentia internationala de presa, ca MetLife ar putea prelua Alico pentru circa 15,5 miliarde de dolari, in numerar si schimb de actiuni, iar cele doua grupuri americane se apropie de un acord in acesta privinta. MetLife va plati 6,8 miliarde de dolari in cash si 8,7 miliarde de dolari in actiuni pentru a ingloba American Life Insurance Co (Alico), potrivit unui comunicat al MetLife, care confirma astfel informatiile aparute in presa. AIG ar cistiga astfel, pe linga lichiditati, si o participatie de 14% in actionariatul MetLife, unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din lume, cel mai mare furnizor de asigurari de viata din SUA, au mai afirmat sursele citate. Totodata, o parte din actiunile oferite sint convertibile si preferentiale, insa sursele au aratat ca acest pachet va fi probabil lichidat inainte de ajunge la scadenta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.