Economic

Un furnizor al companiei Samsung a demarat o investitie in Romania

Ziarul de Vrancea
9 mar 2010 597 vizualizări
Firma sud-coreeana Shinheung produce piese din mase plastice pentru aparatura electrica si electronica

Firma sud-coreeana Shinheung, unul dintre furnizorii Samsung, a inceput lucrarile la prima hala din parcul industrial Eurobusiness Parc Oradea, unde va incepe productia in luna iulie, valoarea investitiilor urmind sa ajunga la 20 milioane de euro. Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa organizata in Eurobusiness Parc, ca prima firma care va functiona in parcul industrial toarna deja fundatia halei. "Firma coreeana Shinheung a inceput lucrarile de citeva zile, pentru ca pina la sfirsitul lunii iunie vrea sa finalizeze amenajarea primei hale", a spus primarul. Pentru ca lucrarile sa poata decurge fara probleme, parcul industrial a fost conectat, vineri, la reteaua de curent electric, iar municipalitatea a facut demersuri pentru racordarea la retelele de apa si canalizare. In aceasta luna vor incepe lucrarile de amenajare a unui sens giratoriu la intrarea in parc, pentru a asigura accesul in santier. "Pentru ca nu mai putem astepta, primele lucrari vor fi realizate din fondurile Primariei, urmind ca in cea de-a doua parte a anului sa primim si fonduri europene", a declarat Ilie Bolojan. Primaria este presata sa inceapa lucrarile in parc de catre companiile care doresc sa isi amenajeze viitoarele spatii de productie. "Firma coreeana a platit bugetului local nu mai putin de patru miliarde de lei vechi (400.000 de lei) pentru autorizatia de constructie, fapt pentru care nu pot decit sa ii multumesc. Viteza de reactie a Primariei a fost, ca de obicei, slaba cind a fost vorba de eliberarea avizelor necesare, dar am luat ritmul de lucru al companiei ca pe o lectie", a spus primarul. Prezent la conferinta de presa, Seo Wong Cheol, directorul companiei Shinheung, a spus ca lucrarile vor continua in ritm sustinut. "Vom investi in fabrica de la Oradea 20 de milioane de euro. Vrem sa incepem productia din 1 iulie si sa ajungem inca din acest an la 200 de angajati", a declarat el. Firma coreeana Shinheung este unul dintre furnizorii Samsung si produce piese din mase plastice pentru aparatura electrica si electronica. Compania este prima din cele 15 care au concesionat teren in viitorul parc industrial. Printre investitorii straini atrasi de oportunitatile de la Oradea se numara Decoletaje & Conjuntos, Auxim si Microrom. Investitorii locali sint reprezentati de Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod Com, Carbenta Com, Elisis, Ekobyo, Anander, Hexi Prod si Premium Part.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.