Economic

Voucherele pentru programul Rabla , aproape epuizate

Iulia Nicolaie
6 mar 2010 1124 vizualizări
Voucherele puse la dispozitia colectorilor autorizati au fost deja epuizate in unele locuri u dealerii auto pun la bataie oferte de nerefuzat u cu toate acestea, cererile de cumparare nu sint foarte numeroase, iar dealerii presupun ca multi cumparatori sint inca in cautarea cit mai multor rable u anunturile de cumparare a automobilelor cu vechime se inmultesc pe zi ce trece

Programul de stimulare a innoirii parcului auto national, cunoscut popular drept "Rabla", se bucura de un real succes in acest an. Desi au trecut doar doua saptamini de la debutul "Rabla 2010", voucherele sint pe terminate la colectorii autorizati din judet, iar in unele locuri deja s-au facut cereri pentru mai multe vouchere. "Vin foarte multe persoane la noi. Am avut 300 de vouchere repartizate si le-am dat pe toate pina acum. Acum mai asteptam sa obtinem inca 100", ne-a spus Danut Dima, directorul SC REMAT Vrancea. Si reprezentantii SC AUTOMOND SRL afirma ca voucherele sint pe terminate, doar intr-o zi fiind distribuite 15. "De aproximativ doua saptamini eliberam vouchere. Am avut 100 si pina acum am dat 80, dintre care 15 doar astazi. Cei cu masini vechi au fost foarte interesati. Au venit si oameni care aveau masinile deja radiate, iar acestia n-au mai putut lua vouchere", a precizat Andreea Constantin, responsabil de mediu in cadrul AUTOMOND SRL. In afara de acesti doi colectori autorizati, pe lista de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu figureaza si filiala din Focsani a SC REMAT SA IASI.


Trei vouchere - 2.700 de euro


Pe de alta parte, dealerii auto spun ca numarul cererilor nu este foarte ridicat si presupun ca posibilii cumparatori inca tatoneaza terenul sau cauta sa faca rost de trei vouchere, care le-ar aduce o reducere totala de 2.700 de euro. "Nu putem spune ca am avut foarte multe cereri prin programul "Rabla". In general s-au cautat masinile de clasa mica, Polo si Golf. Avem reduceri de 3% atit la leasing cit si la credit, care se aplica la pretul masinii si leasing sau credit cu avans 0. In cazul in care valoarea automobilului depaseste 15.000 de euro, valoarea tichetelor se scade din avans", a declarat Doru Dimitriu, director de vinzari la Scorpion Exim, care a adaugat ca pina acum s-au primit patru cereri, insa multe alte persone si-au manifestat dorinta de a-si achizitiona masina noua prin acest program. Si reprezentantii Auto Aiss sar cu reduceri mari pentru beneficiarii programului "Rabla". Si in acest caz, cumparatorii se orienteaza spre modelele mai accesibile ca pret. "Pina acum avem 15 avansuri platite, dar am purtat mai multe discutii. Opel Corsa, prin program, este la oferta la 6.850 de euro cu TVA, avind ca dotari aer conditionat, radio CD si altele. Pentru Chevrolet Aveo Sedan pretul este de 5.200 de euro. Avem la promotie si Chevrolet Spark", au spus reprezentantii Auto Aiss.


Sute de anunturi in ziare si pe internet


In ultima perioada, rablele au devenit extrem de cautate, iar internetul si ziarele s-au umplut de oferte pentru posesorii de "antichitati" pe patru roti. Anunturile precum "Cumpar autoturism rabla pentru Remat, ofer 10 milioane si o ridic din parcare de la dumneavoastra" sau "Cumpar doua autoturisme pentru "Rabla", ofer 200 de euro pe bucata, urgent, cu plata pe loc" sint doar citeva exemple de astfel de anunturi. De mentionat ca, in ceea ce priveste programul "Rabla 2010", prima de casare isi va pastra valoarea de 3.800 de lei, insa daca un proprietar caseaza trei rable si obtine trei vouchere, va avea o reducere de 2.700 de euro. Cu adevarat atractiv este faptul ca aceste vouchere sint transmisibile, astfel ca pot fi vindute sau cumparate, cu scopul de a achizitiona un autoturism nou cu un pret semnificativ mai mic. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 52 minute, 13 secunde
Uite si tu ce boi ne conduc. Bun frate lasi omul sa vina cu 3 cupoane, din partea mea sa-si cumpere toata masina cu cupoane, dar fa cunpoanele netransmisibile, sa nu mai faca tiganii bijnita cu ele, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.