Economic

Explozie de falimente

Ziarul de Vrancea
4 mar 2010 699 vizualizări
Doar 2% din cele 21.000 de firme care au intrat in insolventa anul trecut vor reusi sa depaseasca "cu succes" aceasta situatie u cele mai multe falimente s-au inregistrat in sectorul retail si cel al vinzarilor angro si distributiei

Numarul falimentelor ar putea "exploda" in 2010-2011, in conditiile in care doar 2% din cele 21.000 de firme care au intrat in insolventa anul trecut vor reusi sa depaseasca "cu succes" aceasta situatie, potrivit datelor firmei de consultanta de management AT Kearney. "Numarul total de companii care au intrat in faliment in 2009 este estimat la 18.421 de firme. Cum resursele pentru consum s-au diminuat, sectoarele foarte fragmentate si care se adreseaza direct consumatorilor au fost cel mai rau lovite de falimente", se arata intr-o prezentare a AT Kearney. Potrivit datelor firmei, cele mai multe falimente s-au inregistrat in sectorul retail si cel al vinzarilor angro si distributiei, fiecare cu cite 20,5% din total. Falimentele din sectorul constructiilor au reprezentat 12,7% din total, iar din transporturi 6,3%. "Cu 21.000 de dosare de insolventa deschise in 2009 si avind in vedere ca rata iesirii cu succes din insolventa este estimata la 2%, numarul falimentelor ar putea explodeze in 2010-2011", se mentioneaza in prezentare. Specialistii AT Kearney apreciaza ca dupa un an si jumatate de criza, bancile sint din ce in ce mai reticente in restructurarea liniilor de credit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.